top of page

(CREATIEVE) COACHING

COACHING IN DE PRAKTIJK

We maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Doel is om te ervaren of er een klik is en om het doel van de coaching helder te krijgen. Als het klikt leggen we afspraken vast in een coachcontract. Hierin staat wat we van elkaar kunnen verwachten, de plaats van coaching, de vergoeding en eventuele andere afspraken.

JIJ STAAT CENTRAAL!

Ieder mens is uniek en waardevol! Bewustwording en vergroten van je kwaliteiten, je drijfveren, je mogelijkheden

Maar ook bewustwording van je blokkades en valkuilen geven je inzicht hoe je verder kan gaan op je pad.

COACHTRAJECT

Elk mens en elk 'probleem' vraagt om een unieke aanpak. Als coach kan ik putten uit een schat aan ervaring,  methoden en technieken die ik kan inzetten. Mijn aanpak is persoonlijk en met respect. Samen op onderzoek uitgaan. Soms heb je een vraag, een probleem dat niet in 1 of 2 keer is op te lossen. Soms is het ook niet duidelijk waar de schoen wringt. Dan is het fijn om een aantal afspraken te maken. Om het proces op gang te brengen spreken we in het begin regelmatig af. Eén keer in de week een coachsessie van van 1-1,5 uur. Als de vraag, je blokkades en je talenten helder zijn, kun je aan de gang met je inzichten. Als je in praktijk gaat brengen wat je wil veranderen, kost dit tijd en oefening. De tijd tussen de afspraken wordt dan ook m je verder te helpen.

 

TEKEN JE GESPREK

Teken je gesprek is het visualiseren van een gesprek. Met symbolen, kleuren en kernachtige beschrijvingen, maak je een visueel verslag van hetgeen de cliënt/probleemdrager  jou vertelt. Vanuit dit nieuwe perspectief kan je zelf komen tot inzicht en een oplossing. 

Een voorbeeld: Soms heb je gewoon een vraag. En niet een"groot"probleem. Dan is het prettig om in een verhelderend gesprek te onderzoeken en op te schrijven welke kanten er zijn. Na dit gesprek ga je naar huis met een gesprekstekening waarop je een helder overzicht hebt met de vraag waarmee je kwam. Ook heb je dan in kaart welke mogelijkheden je hebt om je vraag aan te pakken.​

CREATIEVE COACHING: IEDEREEN IS CREATIEF!

Het gaat tijdens de creatieve coaching er niet om om een mooi werkstuk te maken!

Een werkstuk is een middel om te komen tot inzicht! Een tekening of een kleiwerk geeft ruimte aan datgene wat er op dit moment in je leeft.

Een visualisatie brengt je bij je vraag en het creatieve werk is je antwoord erop van uit het onderbewuste. Ik stel je een aantal vragen naar aanleiding van je werkstuk en geef jij er betekenis aan. Het gaat erom wat jij er zelf in ziet, wat jou raakt, aantrekt of afstoot. En wat je hiervan herkent in je dagelijks leven. Hierdoor krijg je inzicht en eventueel antwoord op je vraag en aanwijzingen hoe hiermee verder te gaan.  

Creativiteit helpt om het onbewuste bewust te maken. 

bottom of page